Миколаївська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

01 Жовтня, 2023 р., 08:00
Шановні захисники і захисниці України! Щодня ви невтомно доводите, що є достойними нащадками українського козацтва, спадкоємцями героїчних традицій нашого народу, сили духу, мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу.
27 Вересня, 2023 р., 08:48
Про кейс партнерства українських міст і порадами, як громадам налагодити партнерство з муніципалітетами інших країн ділитьсяСвітлана Крижинівська, експертка ініціативи Cities4Cities| United4Ukraine.
27 Вересня, 2023 р., 08:00
Від щирого серця бажаємо Вам  квітучого здоров’я, безмежного  щастя, добробуту, веселого настрою. Нехай Ваша нескінченна енергія, натхнення, принципова життєва позиція та мудрість слугують на благо громади, а в родинній  оселі завжди панують гармонія, мир і злагода.
26 Вересня, 2023 р., 08:55
Відповідно до законодавства України, доходи військовослужбовців підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (ПДФО), і відповідні суми податку утримуються з їхніх заробітних плат. Однак, сума утриманого ПДФО одразу компенсується військовослужбовцям назад за рахунок коштів з державного бюджету. Це означає, що, на практиці, у військовослужбовців не зменшуються нарахування через сплату податку. Тобто вони отримують своє грошове забезпечення у повному обсязі. Даний механізм описаний в ряді статей Податкового кодексу України. 
25 Вересня, 2023 р., 08:00
Бажаємо Вам міцного здоров’я, безмежного людського щастя, родинного добробуту. Нехай здійснюються Ваші мрії та задуми, а гарний настрій додає наснаги на професійній та депутатській ниві під мирним небом України!
22 Вересня, 2023 р., 09:27
Зважаючи на героїчну боротьбу Українського народу за Незалежність Української Держави, взявши до уваги звернення в соціальних мережах Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук про написання назви країни-агресора з малої букви, Національна комісія зі стандартів державної  мови на засіданні від 15.09.2023 (протокол № 83) обговорила це питання і з урахуванням офіційних листів від Інституту української мови НАН України (вх. № 1396/23 від 14.09.2023), Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України (вх № 1404/23 від 15.09.2023) повідомляє, що написання назв «російська федерація», «росія», «москва», «московія», «московське царство», «російська імперія»», «державна дума рф» тощо з малої букви можна не кваліфікувати як відхилення від норм української мови в текстах неофіційного характеру.
21 Вересня, 2023 р., 11:09
Згідно з Указом Президента України №100/2002 від 05 лютого 2002 року, в країні було засновано національне державне свято - День миру, яке щорічно відзначається 21 вересня. У цей день так само відзначається Міжнародний день миру, заснований ООН.
21 Вересня, 2023 р., 08:50
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення) системно працює над створенням мережі безпечних та комфортних укриттів цивільного захисту. Зокрема, затверджено будівельні норми і стандарти, які встановлюють вимоги до проєктування шкіл, дитсадків, лікарень, житла.  Наступний етап - розробка практичних рішень, які стануть у нагоді як замовникам будівельних робіт, так і підрядникам. 
21 Вересня, 2023 р., 08:48
Верховна Рада України  прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану»  з врахуванням пропозицій Президента України. 
20 Вересня, 2023 р., 15:29
20 вересня Верховна Рада України підтримала урядовий законопроєкт про зміни до Бюджетного кодексу (№10037) у першому читанні. «За» таке рішення проголосували 236 народних депутатів.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь