Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Ми будемо вшановувати нашу історичну єдність": Зеленський підписав закон про святкування 9 травня Дня Європи

Дата: 09.05.2023 08:47
Кількість переглядів: 96

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відзначення 9 травня Дня Європи. Глава держави зазначив, що цього дня українці вшановуватимуть історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм та переможуть рашизм.

Президент зауважив, що багато років тому на нашому континенті було встановлено традицію святкування 9 травня Дня Європи – для вшанування досягнутих миру та єдності. Про це йдеться у зверненні Зеленського з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років 

За словами глави держави, сьогоднішня єдність на Європейському континенті наближає Україну до першого дня нашого миру. Тому президент упевнений, що правильно разом із усією вільною Європою відзначати День Європи.

"Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир. Вічна памʼять усім загиблим у Другій світовій війні! Слава кожному і кожній, хто бився проти нацизму та переміг! Слава всім нашим героям різних часів, яким ми однаково завдячуємо нашим життям!" – сказав президент.

Зеленський зазначив, що зараз в Україну повертається чесна історія без ідеологічних домішок. Він додав, що подав до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

"Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І ми не дамо брехати, ніби перемога в тій війні могла відбутись і без участі якоїсь країни або народу. Як тоді ми разом знищували зло, так і зараз ми разом знищуємо аналогічне зло. На жаль, зло повернулося. Хоч агресор тепер інший, у нього та сама мета – поневолення або знищення. І як тоді ми спиралися на спільну силу вільних народів, так і зараз ми бʼємося проти зла разом із вільним світом, разом із вільною Європою. І ми переможемо! Буде день нашої перемоги – День перемоги України. Буде", – заявив президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь