Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошено конкурс на створення офіційної символіки Миколаївського району Миколаївської області

Дата: 11.01.2022 11:48
Кількість переглядів: 266

Рішення про проведення конкурсу прийнято на 10-й сесії Миколаївської районної ради з метою збереження історичної та культурної спадщини населених пунктів Миколаївського району Миколаївської області, що утворився шляхом злиття Березанського, Вітовського, Миколаївського, Новоодеського та Очаківського районів, та для утвердження звичаїв і традицій народу, сприяння розвитку туризму на території району.


Організатором конкурсу є Миколаївська районна рада. Конкурс проводиться з метою створення офіційної символіки Миколаївського району Миколаївської області, а саме створення ескізу герба та прапора Миколаївського району Миколаївської області.

Створення та визначення символіки Миколаївського району - герба та прапора, спрямовані на формування позитивного іміджу нашого краю в Україні та за кордоном, популяризацію його культурного, економічного, наукового та соціального потенціалу та використовуватиметься в культурно-масових, спортивних, рекламних та інших заходах (фестивалях, концертах, парадах, ярмарках, виставках тощо ).

Зображення герба та прапора Миколаївського району може використовуватися:

- на інформаційно-рекламній продукції про район;

 - на Почесних грамотах і Подяках, нагородних листах, привітальних листах, документах, нагородах, значках, угодах;

 - на подарунково-сувенірній продукції; - на дороговказах та інших предметах знакування об’єктів соціальної сфери, промисловості, туристичної інфраструктури.

Конкурс, який стартував з 01 січня 2022 року, триватиме в п’ять етапів:

 I етап – подача заявок на участь у Конкурсі та конкурсних робіт – з 01 січня 2022 року по 30 квітня 2022 року (4 місяця);

II етап – перевірка Конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращої або кращих – з 01 травня 2022 року до 10 травня 2022 року ( 7-10 днів);

 III етап – громадське обговорення Конкурсних робіт та голосування – з 11 травня 2022 року до 10 червня 2022 року (1 місяць);

IV етап – підбиття підсумків Конкурсу на створення офіційної символіки Миколаївського району – до 20 червня 2022 року (7-10 днів);

V етап – затвердження Миколаївською районною радою офіційної символіки Миколаївського району (на черговій сесії районної ради).

У Конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи. Участь у Конкурсі безкоштовна.

                             Вимоги до конкурсних робіт - ескізів герба та прапора

1. Герб та прапор Миколаївського району повинен мати об’єднуючий характер, має сприйматись усією громадою. Герб і прапор, мають корелюватись одне з одним і створювати цілісний образ Миколаївського району Миколаївської області.

2. Ескіз герба району повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4, а також у електронному цифрованому вигляді у форматі jpg, png, gif, з розширенням не менше 600 dpi. Робота має бути виконана в кольорі.

3. Допускаються різні техніки виконання, у тому числі і комп’ютерна графіка.

4. Ескіз герба повинен відображати характерні особливості територіальних громад, що входять до складу Миколаївського району, містити малюнки або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати Миколаївський район серед інших районів.

5. Повторення характерних для гербів інших районів символів і знаків, не допускається.

 6. Проєкт ескізу герба Миколаївського району повинен відповідати загальним вимогам геральдики та прапорництва, визначених в Методичних рекомендаціях з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл, схвалених Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України.

7. Ескіз прапора району повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4, а також у електронному цифрованому вигляді у форматі jpg, png, gif, з розширенням не менше 600 dpi. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, у тому числі і комп’ютерна графіка.

  Повторення характерних для прапорів інших районів символів і знаків, не допускається.

8.  Проєкт ескізу прапора Миколаївського району повинен відповідати загальним вимогам геральдики та прапорництва, визначених в Методичних рекомендаціях з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл, схвалених Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України.

9.  На ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою у окремому конверті із поміткою «Конкурс на створення офіційної символіки Миколаївського району» до Миколаївської районної ради на адресу: проспект Богоявленський, 306, місто Миколаїв, 54050.

 

Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну скриньку: mykrada1@ukr.net з поміткою у назві теми листа «Конкурс на створення офіційної символіки Миколаївського району».

 

Форма заявки на участь:

                             

                                                            ЗАЯВКА

на участь у конкурсі на створення офіційної символіки Миколаївського району

Прошу допустити мене до участі у конкурсі на створення офіційної символіки Миколаївського району.

З Положенням про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Миколаївського району та його вимогами ознайомлений та погоджуюсь.

Даю згоду на обробку моїх персональних даних.

 

Дата                                                                                           Підпис

 

До комплекту документів обов’язково додається інформація про автора (авторів) на аркуші паперу формату А-4: – прізвище, ім’я, по-батькові; – адреса; – контактні телефони; – інші відомості (вік, освіта, місце роботи, місце народження та проживання.

З повним текстом Положення про конкурс можна ознайомитись ТУТ.

Переможець або переможці у Конкурсі на створення офіційної символіки Миколаївського району одержує або одержують грошову винагороду в сумі 20 000 (двадцять тисяч ) гривень.

Переможець або переможці у конкурсі на створення офіційної символіки Миколаївського району нагороджується Почесною грамотою районної ради. Нагородження відбувається на сесії районної ради, на якій затверджується герб і прапор Миколаївського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь