Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Миколаївщині триває впровадження проєкту «Пересувне відділення поштового зв’язку». Роз'яснення "Укрпошти"

Дата: 01.11.2021 14:28
Кількість переглядів: 767

Миколаївська дирекція Акціонерного товариства «Укрпошта» інформує, що наразі триває впровадження проєкту «Пересувне відділення поштового зв’язку».


                                                                          Про проєкт

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) – це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у населені пункти з невеликою кількістю жителів. Бригада пересувного відділення у складі трьох осіб (листоноша ПВПЗ, начальник ПВПЗ та водій-супроводжувач) доставляють ліки, періодику й посилки, приймають оплату за комунальні платежі, приймають та виплачують перекази тощо. Тобто пересувне поштове відділення надає весь спектр послуг, що і стаціонарне відділення. У рамках проєкту передбачена автоматизація всіх процесів, тому обслуговування клієнтів буде зручнішим. Завдяки пересувним відділенням у селах розвивається малий бізнес — можна відправляти свої товари поштою у будь-який куточок країни та за кордон. Перехід до формату пересувних відділень дозволяє співробітникам працювати на 0,7-1,0 ставки та заробляти у середньому на 70% більше ніж зараз. До того ж значно поліпшуються умови праці: якщо раніше листоношам потрібно було пішки чи на велосипеді долати великі маршрути з кореспонденцією, товарами та грошима, то тепер вони працюватимуть у комфортному автомобілі з водієм-супроводжувачем, що набагато безпечніше.

                                                                    Принципи роботи

З запровадженням пересувного відділення АТ «Укрпошта» залишається у кожному населеному пункті при цьому змінюючи свій формат на більш сучасний. Замість того, щоб обслуговувати клієнтів у напівзруйнованих старих будівлях АТ «Укрпошта» відкриє точки присутності та обслуговуватиме клієнтів з новеньких сучасних авто прямо біля дому. Коли авто пересувного відділення приїздить до населеного пункту начальник відділення залишається у точці присутності. Точка присутності – це власне або надане АТ «Укрпошта» у користування чи оренду приміщення у селі, у якому начальник пересувного відділення зможе надавати клієнтам всі поштові, логістичні та фінансові послуги за визначеним у населеному пункті графіком. У цей же час листоноша та водій-супроводжувач доставляють ліки, продукти та інші замовлення клієнтів до їхніх будинків. Після закінчення роботи за графіком авто пересувного відділення приїжджає до точки присутності та забирає начальника, щоб їхати у наступний населений пункт.

Графік роботи пошти буде розраховано для кожного населеного пункту відповідно до обсягів роботи. Досвід показує, що кількість днів роботи пошти у селі залишається майже на тому ж рівні, що і до впровадження проекту. Частота заїзду до населених пунктів залежить від кількості населення в  населенном пункті (один раз на тиждень, двічі, тричі, або більше в залежності від обсягів бізнесу кожного окремого населеного пункту). За необхідності графіки роботи у селі можуть бути переглянуті та адаптовані до потреб клієнтів.

Доставка пенсій та соціальних виплат чи не найзатребуваніша послуга Укрпошти у селі. Після прийняття Кабінетом Міністрів постанови №277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» ми знаходимось у постійному діалозі з усіма причетними, аби продовжувати приносити пенсії прямо до домівок наших клієнтів. 

Інформацію про впровадження пересувних відділень в Україні та його переваги можна знайти на сторінці проєкту на сайті Укрпошти ukrposhta.ua/ua/peresuvni-viddilenja. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь