Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На бюджетній комісії депутати погодили виділення коштів  Миколаївській РДА на судові витрати

Дата: 24.09.2021 15:47
Кількість переглядів: 533

На засіданні постійної комісії районної ради з питань економічної та інвестиційної політики, бюджету, фінансів, регіонального  та економічного розвитку, яка відбулася 23 вересня,  ключовими питаннями були  питання внесення змін до розпису районного бюджету на 2021 рік та фінансовий прогноз бюджету Миколаївського району на 2022 – 2024 роки.


За обома питаннями доповідав начальник відділу фінансів Миколаївської РДА Володимир Свічинський.

У своєму виступі він зазначив, що доходи у вигляді субвенції на 2022 рік  на  районну раду складуть всього приблизно 2 мільйони  гривень. Це при тому, що утримання Миколаївської районної ради зокрема  потребує більше коштів. Фінансову ситуацію в районі доповідач загалом охрестив коротко: «Куди не кинь – одні проблеми», через те, що  «бідні, як церковні миші».

Озвучені Свічінським факти про 65 позовів на загальну суму в 3,3 мільйона, які Миколаївська райдержадміністрація програла, стали наглядним тому аргументом. В цілому, й дотепер  у судах перебуває ще близько 200 справ, де РДА як правонаступник  є відповідачем. Це і земельні справи (по незаконно виділених ділянках в Очаківському та Березанському районах), і відшкодування збитків через африканську чуму свиней, тощо.

Не обійшлося без дебатів під час виступу на комісії керівника апарату Миколаївської РДА Андрія Озерянова. За його словами, загальна сума позовів проти Миколаївської райдержадміністрації на сьогоднішній день сягнула аж за 6 мільйонів.

Такий стан справ вкрай обурив депутатів районної ради , однак у результаті дискусії бюджетна комісія все ж погодила рішення про виділення коштів Миколаївській РДА. Допоки – у сумі  понад 50 тис грн.  

Крім цього,  депутати бюджетної комісії наполягли на тому, щоб Миколаївська  РДА надала районній раді  розгорнуту й вичерпну інформацію щодо всіх судових справ з Реєстру, де відповідачем є Миколаївська райдержадміністрація, із зазначенням поточного стану цих справ, сум на відшкодування збитків, судового збору  тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь