Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Діти не повинні бути заручниками у батьківських конфліктах, - Алла Каштальян

Дата: 15.07.2021 14:16
Кількість переглядів: 764

Влада не може стояти осторонь, якщо батьки нехтують правами своїх дітей, а іноді й грубо порушують їх.


Про це заступник голови Миколаївської районної ради Алла Каштальян нагадала під час сьогоднішнього засідання комісії з питань захисту прав дитини при Миколаївській РДА, де побувала за дорученням голови райради Ганни Коверзнєвої.

Кожне з шести питань порядку денного, які розглядалися на засіданні вищезгаданої комісії, по – своєму надзвичайно важливе, оскільки в кожному йшлося про долі маленьких мешканців району, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Різниця лиш в тому, що в одних випадках потребували нагальної допомоги діти-сироти, а в інших – малеча, чиї батьки, конфліктуючи між собою, не виконують свої прямі обов’язки та нехтують законними правами власних дітей .

Зокрема, під час розгляду ситуації, де колишнє подружжя фактично зробило власну дитину «заручником» сімейного конфлікту, шарпаючи її то на один бік, то на інший, начальник служби у справах дітей Миколаївської РДА висловила застережливу думку про невтручання в особисте життя людей.

Але Алла Каштальян нагадала, що невтручання – це одне, а коли на очах у всіх батьки ламають долю своє маленької дитини, то зовсім інше.

«Цю дитину матір хоче вивезти за межі України, не маючи там ні постійного місця роботи, ні проживання. Хоча до цього часу вона просто кинула дитинча на свого чоловіка тут. Тепер, бачте, передумала. То що чекатиме там, на чужині, 5 –річне маля? «Пустять на органи»? Я вважаю, якщо батько дитини мешкає тут, має пристойну роботу, репутацію,  ставиться до дитини з турботою –то такий «футбол» з боку матері допускати не можна. Це моя особиста думка», - висловилась Алла Василівна.

За її словами, під час засідання йшлося і про ситуації дітей не лише з неблагополучних родин.

«Мені так прикро і неприємно, що «шарпають» -ділять власних дітей і в зовні благополучних і статусних сім’ях…Шкода, що заради власних амбіцій дорослі, інтелігентні люди просто нехтують правом дітей на щасливе дитинство. Зрозуміло, у житті буває всього, але я переконана: діти не повинні бути заручниками у батьківських конфліктах», - поділилася враженнями від засідання комісії заступник голови Миколаївської районної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь