Миколаївська районна рада
Миколаївська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Проблеми реформи місцевого самоврядування треба вирішувати на рівні держави - Ганна Коверзнєва

Дата: 02.07.2021 20:55
Кількість переглядів: 716

Головною проблемою реформи органів місцевого самоврядування є розбалансування. Воно полягає в тому, що мегаполіси отримали великі й потужні можливості, а маленькі громади - великі проблеми. І тепер це питання потребує вирішення на державному рівні. 


Про це йшлося сьогодні, 2 липня, на зустрічі голів районних рад у Києві, де побувала і голова Миколаївської районної ради Ганна Коверзнєва. 

Фото без опису

Як прозвучало у ході зустрічі, на якій були присутні голови понад 100 райрад, маленьким громадам без підтримки районних рад просто не обійтися.

Фото без опису

Фото без опису

За словами одного із спікерів, районні ради  - це єдиний механізм забезпечення констиційних прав громад, і отримання ними гарантованих послуг. Все інше - "говорільня".

Фото без опису

Якщо районні ради матимуть ресурс, за рахунок якого громади зможуть утримувать об'єкти соціальної сфери - лікарні, школи, тощо, то лиш за таких умов можна буде говорити про ефективність реформи, недоліки якої на сьогоднішній день вже видно неозброєнним оком, а особливо у тих самих маленьких громадах. 

- На фоні інших районних рад стан справ Миколаївської райради ще дозволяє не наражатися на "рифи" реформованого самоврядування, але це не привід спостерігати за процесом у якості стороннього глядача, - переконана голова районної ради Ганна Коверзнєва. 

За її словами, ситуацію, що склалася, необхідно вирішувати саме на державному рівні. І такої думки дотримуються практичні всі учасники зібрання.

- Я вважаю, що зараз вкрай необхідно розібратися з визначенням повноважень і забезпечити районні ради належним фінансуванням. Добре, якщо у громади є джерела наповнення свого бюджету - за рахунок якихось потужних промислових підприємств. А коли таких немає - як бути людям і до кого звертатися по домогу? Вони будуть звертатися до нас, до районних рад, в першу чергу. То чим зможуть допомогти ради без фінансового ресурсу, гарантованого державою? Я цілком поділяю думку, яка тут пролунала на весь зал: ми повинні думати категоріями людей, а для цього мусимо чітко розібратися у причинах та наслідках проблем, з якими нині зіткнулися, - висловила свою думку Ганна Коверзнєва.

Фото без опису

У своєму коментарі очільниця Миколаївської районної ради також повідомила, що результатом зустрічі під егідою УАРОР стало рішення про підготовку відповідної резолюції, котру буде направлено до найвищих органів влади України. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь