Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Мешканці Миколаївського району стурбовані екологічними проблемами промислового масштабу

Дата: 07.06.2021 12:12
Кількість переглядів: 513

Розвиток промисловості попри економічний ефект має, на жаль,  і зворотній бік


Питання, яке понад 10 років дошкуляє мешканцям  села Горохівка Миколаївського району, розглядалося представниками влади та органів місцевого самоврядування в облраді наприкінці минулого тижня.

У цьому засіданні взяла участь і голова Миколаївської районної ради Ганна Коверзнєва.

Мешканці села, котрі напередодні засідання звернулися до влади з листами, під час зустрічі висловили занепокоєння екологічною ситуацією, яка виникла через сусідство з цілою низкою промислових підприємств на території громади. 

За словами людей, чого варте лиш сусідство з чотирма заводами по виробництву асфальта. Це цілодобовий пил, бруд та сморід, через які неможливо навіть вийти на вулицю. Додає чималого клопоту і потік великогабаритного транспорту, задіяного у транспортуванні вантажів з промислових підприємств на території села. 

Під час обговорення ситуації, котра не вирішувалася роками, було прийняте рішення щодо ремонту розбитих вантажівками доріг в найближчі два місяці, а для контролю за екологічним станом обласною владою планується придбання пересувної лабораторії. 

- Питання, порушені мешканцями нашого району, вкрай важливі, оскільки забруднена екологія у будь-якому разі впливає на здоров'я людей. На мою думку, найдоцільніше було б забезпечити місцеве населення іншим житлом, оскільки село фактично є промзоною. На жаль, у нинішніх реаліях це неможливо, тож сподіваюся, що спільними зусиллями районної та обласної влади ми зможемо хоча б мінімізувати усі ризики від промислового виробництва, та забезпечити місцевим мешканцям людські умови проживання, - висловила свою особисту думку голова Миколаївської районної ради.

Додамо, сьогодні в Україні стартував екологічний форум «Україна 30. Екологія», на якому серед цілої низки надважливих питань розглядаються питання про застосування сучасних підходів у сфері захисту довкілля. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь