Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Оперативно, актуально і конструктивно – заступник голови Миколаївської районної ради про Міжнародний форум в Очакові

Дата: 31.05.2021 15:56
Кількість переглядів: 577

Міжнародний форум «Стратегія інтеграції аграрної освіти, науки, виробництва : глобальні виклики продовольчої безпеки та змін клімату», що проходив в Очакові наприкінці травня, справив на кожного з учасників позитивні враження. У тому числі – на заступника голови Миколаївської районної ради Андрія Добровольського, який також є кандидатом сільськогосподарських наук.


За словами Добровольського, конференція була присвячена кільком напрямкам роботи :розвитку аграрного виробництва як основи продовольчої і національної безпеки, ролі інновацій в аграрному секторі, впровадженню передових технологій та перспективам АПК як в цілому, так і безпосередньо у Миколаївському регіоні, а саме щодо зрошення та розвитку тваринництва.

Відзначивши надзвичайно високий рівень організації форуму, Андрій Васильович поділився, які саме теми знайшли відгук особисто в нього.

-Найперше, про зміни клімату, спричинені збільшенням парникових викидів в атмосферу. Бо саме через цей фактор галузь АПК відчуває необхідність внесення змін у звичні цикли. Зокрема, на форумі прозвучало кілька сміливих заяв спеціалістів про зміну термінів посіву задля досягнення кращої врожайності, а ще – переваги впровадження «нульових технологій» в нашому регіоні. Для розуміння: «нульовий цикл» передбачає алгоритм «скосили-посіяли», оскільки той, до якого ми звикли містить ще кілька циклів, і в результаті ми маємо немаленькі енергозатрати. Застосування «нульових» у цьому випадку, як показує практика, набагато ефективніше і безпечніше для навколишнього середовища,- сказав Добровольський.

Звернув він увагу на особливості придбання сучасної агротехніки с/г компаніями та фермерами. За словами Андрія Васильовича, у цьому питанні необхідно враховувати стан і склад грунтів:

-Щоб не сталося так: придбав фермер супер-техніку, сподівається на результат, а потім виявляється – наші чорноземи потребують і іншої техніки, і інших підходів.

Та чи не найголовніше, підкреслив Добровольський, всі повинні усвідомити: зі змінами клімату всім доведеться змінювати і мислення, дослухаючись до порад передових науковців.

На завершення Андрій Васильович подякував організаторам форуму і за сам захід, і за його формат, який дозволив і послухати  поважних спікерів, і подискутувати на актуальні теми АПК, і поспілкуватися з колегами по агросектору у неформальній обстановці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь