Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Притулок для вразливих верств населення у селі Шевченкове буде збережено

Дата: 21.05.2021 12:18
Кількість переглядів: 586

Ініціатива Шевченківської ОТГ була схвалена на депутатських постійних комісіях Миколаївської районної ради, остаточне ж рішення – за сесією, яка запланована на 2 червня.


Колишній терцентр соціального обслуговування( з надання соціальних послуг Жовтневого району), стаціонарне відділення для постійного або тимчасового перебування в с. Шевченкове не залишиться наодинці зі своїми проблемами завдяки небайдужості місцевої громади та керівництва Миколаївської райради і депутатського корпусу.

Напередодні засідань постійних комісій представники районної влади відвідали колишній терцентр, який в процесі ліквідацї тривалий час перебував у стані невизначенності.

За дорученням голови Миколаївської райради її заступники, разом з депутатом райради Сергієм Моторним та головою Шевченківської ОТГ Олегом Пилипенком побували в установі соціального призначення і на місці обговорили шляхи вирішення проблеми.

 З'ясувалося, що одна з найгостріших з них- це не лише чітке визначення статусу закладу по завершенню процедури ліквідації, а й його фінансування. Тож згодом питання функціонування закладу було винесено на розгляд депутатських комісій.

Зокрема, 20 травня, під час обговорення даного питання на комісії з питань промислової політики, транспортної інфраструктури, енергетики та енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та захисту прав споживачів заступник голови районної ради Андрій Добровольський поінформував, що наразі у закладі соціального значення колектив з 14 працівників обслуговує 18 людей похилого віку, і залишити їх напризволяще- це неприпустимо.

Добровольський також уточнив, що взагалі заклад розрахований на перебування в ньому 28 осіб, потребуючих піклування та сторонньої допомоги. Вільні 10 місць у закладі готові надавати для тимчасового перебування громадян, чиї родичі перебувають чи на заробітках, чи в силу певних обставин тимчасово не можуть надати стареньким належне піклування та догляд.

Сьогодні це питання підняли й під час засідання постійної комісії з питань власності, розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства. Виступаючі наголосили, що передача колишнього терцентру Шевченківській громаді допоможе зберегти важливий соцоб ’єкт .

Зважаючи на всі обставини, керівництво Шевченківської ОТГ підтвердило наміри взяти на баланс майновий комплекс колишнього терцентру і утримувати його за рахунок співфінансування громад району і небайдужих мешканців.

Відтак питання передачі соціально важливої установи Шевченківській ОТГ буде винесено на розгляд сесії Миколаївської районної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь