Миколаївська районна рада
Миколаївська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Миколаївщина перейшла до "помаранчевої" зони. Що потрібно знати

Дата: 11.05.2021 08:53
Кількість переглядів: 328

Перехід області в "помаранчеву" зону свідчить про зростання коефіцієнту виявлення випадків інфікування до 20,5 % при допустимому не більше ніж 20%. 


Інформація про перехід Миколаївщини до "помаранчевої" зони оприлюднена Міністерством охорони здоров’я України.

Рівень загрози поширення COVID-19 визначається за трьома показниками: коефіцієнт виявлення випадків інфікування, охоплення тестуванням та рівень госпіталізацій.

Станом на десяте травня, на Миколаївщині збільшився тільки коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2. Інші два показники — в нормі.

Нагадаємо, що варто знати про перебування у "помаранчевій" зоні.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки передбачає ПРИПИНЕННЯ:

1) проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра);

2) діяльності закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

3) відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

4) проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:
- надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
- надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
- надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
- надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
- надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
- проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я;

5) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;

6) приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

У разі встановлення "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки під час оздоровчої зміни в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку робота такого закладу триває до кінця зазначеної зміни з дотриманням протиепідемічних заходів;

7) оздоровлення та відпочинку дітей за межами зазначеної території;

8) відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та пунктів тимчасового розміщення біженців, крім осіб, які надають правову допомогу особам, які перебувають в таких пунктах;

9) приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

10) діяльності з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.

На вході до передбачених цим пунктом закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.

Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.

11) роботи після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Бережіть себе та своїх близьких, не нехтуйте встановленими правилами карантину і будьте здорові! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь